Noordwijk is vergeleken met Katwijk een tikkeltje mondainer: veel wit en blauw in de kleren, shorts, slippers, zonnebrillen in coupe soleil en een rijke afzetmarkt voor zonnebrandcrème. Je komt als bezoeker naar Noordwijk Aan Zee voor die zee en het strand, dus het ligt voor de hand om die dan ook te schilderen. Toch is er echt wel veel meer te zien dan strand.

uit 2012 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

2012_06_00 Noordwijk Anatomie van de wolken 1

2012

Superwolk Ik kan natuurlijk mijn kindertijd herbeleven en omhoogkijkend naar de wolken overal vormen zien, maar om er van te genieten heb ik nu eens geen eendje of konijn nodig, net als sterren zelf echt veel en veel interessanter zijn dan de sterrenbeelden die we er van bouwen. Je kan dus ook denken dat die wolk zelf al prachtig is, een zwevend hooggebergte van vlokken waterdamp, hagelkorrels en bliksems.

2019_06_17 Noordwijk Maanstanden

2019

Maanstand Sommige schilderijen zijn meer verslag dan beeld. Voor dit schilderij kroop ik tijdens een zomernacht te Noordwijk elk klein uur de tent uit om de stand van de maan van dat moment te schilderen. Dat ging op mijn smalste rolezel en met alle hindernissen van schilderen in het donker: je ziet geen kleur, ook niet die van je palet, maar met bijlichten verpest je je nachtzicht, voormengen en gokken dus. Na afloop van elke sessie ging ik richting het volgende hazenslaapje en zo door tot de ochtend: tien soorten nacht in een half etmaal.

2018_06_22 NW18_08 Opklaring

2018

Opklaring Dit is een beeld in Noordwijk-Aan-Zee, maar het had net zo goed op de stille vlaktes van Groningen kunnen zijn. Een akkerpatroon met hier en daar een dak vormen het achtergrondkoortje voor de schallende lucht. We hadden Nederland Hogelucht moeten noemen toen we de kans hadden.

2018_06_24 NW18_16 Heel Geel

2018

Inconsequent Met alle moeite die wij, de samenleving, ons getroosten om parkeergarages zorgvuldig toe te dekken en paadjes in het Amsterdamse Bos vlak naast elkaar eenzame wildheid te doen suggereren, is het toch vreemd dat deze knalgele tonnen de visuele publiekstrekkers zijn op het strand.

2018_06_22 NW18_09 Bospad Zuid

2018